Nieuws aanmelden

Laatste nieuws

Evenement aanmelden

Kalender

Oriëntatieworkshop: Ik wil vrijwilligerswerk doen maar wat?

Er zijn veel mogelijkheden voor iemand die vrijwilligerswerk wil gaan doen. Hoe kies je dan het vrijwilligerswerk uit dat bij je past? Daarover biedt het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland een praktische workshop aan. De workshop gaat over de persoonlijke wensen van degene die vrijwilligerswerk wil gaan doen. Bovendien worden vrijwilligersvacatures besproken.

Deze workshop helpt om helderder te krijgen wat het vrijwilligerswerk de vrijwilliger moet brengen en met welk soort werk en organisatie er een klik kan zijn. Juist in een groep komen mooie gesprekken op gang over interesses en talenten.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Wat is vrijwilligerswerk en waarom werken organisaties met vrijwilligers?
  • Wat zou vrijwilligerswerk moeten brengen?
  • Wat vindt de vrijwilliger leuk om te doen?
  • Welke voorwaarden zijn belangrijk?
  • Welk vrijwilligerswerk / wat voor soort organisatie zou er bij de wensen kunnen passen?

De eerstvolgende workshop is op maandag 11 november van 14-16.30 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Mail hiervoor naar info@viplansingerland.nl of bel 010 5225545. Na aanmelding ontvangt de deelnemer alle benodigde informatie. De workshop gaat van start bij voldoende aanmeldingen.
 

Het VIP Lansingerland is het centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland. Zij zijn bereikbaar via info@viplansingerland.nl of 010 - 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk staat op viplansingerland.nl. Volg het VIP ook op Facebook, Instagram en Twitter.