Nieuws aanmelden

Laatste nieuws

Evenement aanmelden

Kalender

Repair Café Pijnacker Noord bestaat 5 jaar!

Op 7 september bestaat ons Repair Café 5 jaar!

We vieren ons eerste lustrum met een gewoon Repair Café met een feestelijk tintje! Het wordt een speciale dag, waarbij we een dagvullend programma hebben.

  •   LUSTRUM – Ochtendprogramma: normaal Repair Café

Op de gewone tijd van 9:30 – 12:00 uur is het Repair Café open. Alle reparaties kunt u aanbieden. Er is geen speciaal thema. Maar er zijn wel extra traktaties en een cadeautje voor iedere klant. Het is helaas ook de laatste keer dat we mogen werken in de Schatkaart! Groen van Prinstererlaan 1, Pijnacker.

  •   LUSTRUM – Middagprogramma: Lezingen en Receptie

Na het Repair Café op de ochtend bieden we in de middag een speciaal lustrumprogramma.

14:00 uur Lezing door Prof Ir Peter Luscuere (TU Delft) Circulariteit en de Duurzaamheid voorbij. 
Nederland wil “circulair” zijn in 2050. Wat is circulariteit en wat betekent het? Het gaat veel verder dan het hergebruik van materialen. Hebben we voldoende materialen en tijd om deze ambities waar te maken? Met tijd voor vragen.
14:30 uur Lezing door Bart Ennema (oprichter van ons Repair Café  Pijnacker-Noord) over De succesformule van het Repair Café in ons land en wereldwijd. Hoe werkt de formule? Waarom werken mensen (vrijwilligers en klanten) in alle landen zo graag mee? Met tijd voor vragen.
15:00 uur Quiz over wat er in beide lezingen verteld is. Met leuke en nuttige prijzen. De quiz wordt gedaan via internet. Neem dus uw smartphone mee. Het geven van de antwoorden op de vragen gaat via een app die u ter plekke kunt downloaden via een wifi verbinding. Het gaat heel simpel.
16:00 – 17:30 uur Receptie voor alle klanten, vrijwilligers en genodigden. Voor drankjes en hapjes wordt gezorgd.