Nieuws aanmelden

Laatste nieuws

Evenement aanmelden

Kalender

Lansingerland: Week van de Poëzie

Van 31 januari tot en met 6 februari is het de Week van de Poëzie, ditmaal in het thema ‘Vrijheid’. Jan Terlouw draagt voor uit zijn nieuwe dichtbundel Gedichte gedachten tijdens de Literaire lunch op zondag 3 februari in ’t Web in Bleiswijk. De Literaire lunch vormt de afsluiter van de Week van de Poëzie in Lansingerland welke verder bestaat uit Poëzie ontmoet kunst en Poëzie ontmoet muziek. Deze week organiseert de Bibliotheek Oostland samen met Oostlandse dichters.

Poëzie ontmoet kunst 31 januari 14.00 uur
Gemeentedichter Mark Boninsegna opent op donderdag 31 januari 14.00 uur de Week van de Poëzie in Lansingerland. Dit doet hij bij een speciale editie van de Lonkende Leestafel: Poëzie ontmoet kunst in Bergschenhoek bij Ontmoet!. Tijdens deze Lonkende Leestafel dragen lokale dichters voor uit eigen werk, versterkt door kunstenaars van Kunstbreak die op basis van het thema en/of gedicht een werk hebben gemaakt. De kunstenaar licht daarbij zijn/haar werk toe. Bovendien is er ruimte voor lokale dichters uit eigen werk voor te dragen. Toegang is gratis. Dichters die willen voordragen uit eigen werk, aanmelden via: r.goncalves@bibliotheekoostland.nl.

Literaire lunch 3 februari 12.00 uur
In samenwerking met Theater ’t Web organiseren wij deze lunch. Elke gang van deze driegangenlunch wordt vooraf gegaan aan een voordracht van dichters. Jeroen den Harder en Cora van der Lee vormen het voorgerecht, Jan Terlouw het hoofdgerecht en Mark Boninsegna met zijn afsluiting van de Lansingerlandse invulling van de Week van de Poëzie het nagerecht. Inloop 11.45 uur, kaarten: € 25,- inclusief driegangenlunch en 1 drankje per gang

Voor kaarten en meer informatie, klik hier