Nieuws aanmelden

Laatste nieuws

Evenement aanmelden

Kalender

Debat in de Bibliotheek: Eenzaamheid

Bibliotheek Oostland wil iedereen de gelegenheid geven om deel te nemen aan het maatschappelijke debat en biedt hiervoor graag een podium. Vanuit dat principe worden debatavonden georganiseerd waarin elke mening gehoord kan worden. In november praten we over eenzaamheid. 

Het wordt steeds meer duidelijk dat eenzaamheid niet enkel een probleem is onder ouderen, maar dat eenzaamheid bij mensen van alle leeftijden voorkomt. En hoewel iedereen te maken kan krijgen met eenzaamheid rust er een taboe op. “Wat ik een groot aandachtspunt bij eenzaamheid vind is dat hersenen veranderen bij langdurige eenzaamheid en dat heeft weer effect op de persoon, het gedrag en het sociaal functioneren” zegt Evelyne Broekhuis, maatschappelijk werker bij Kwadraad. Hierdoor sluiten mensen niet aan bij allerlei activiteiten die georganiseerd worden. “Eenzaamheid is net zoals roken en teveel drinken een gevaar voor de gezondheid” vertelt Anita Stellaard (adviseur sociaal domein bij gemeente Lansingerland) over de gevolgen van eenzaamheid.

Is eenzaamheid een privéprobleem of kun je iemand helpen die eenzaam is? Bij het debat zal een specialist op bet gebied van eenzaamheid aansluiten. Kom meepraten tijdens deze avond die geleid wordt door onze debatleider Bram Reeuwijk.

Aanmelden via het aanmeldingsformulier

Bibliotheek Oostland

21 november 2019

20:00

Nieuwstraat 25

Berkel en Rodenrijs

Gratis toegang, wel graag aanmelden