Nieuws aanmelden

Laatste nieuws

Evenement aanmelden

Kalender

Zomereditie Verhalentafel

Schuif in de maanden juli en augustus aan bij de zomereditie van de Verhalentafel. Hier wisselt u acht donderdagmiddagen met de andere deelnemers verhalen uit over verschillende thema’s uit het leven van vroeger. Het is leuk om oude voorwerpen of foto’s mee te nemen om de verhalen weer tot leven te brengen. De Verhalentafel biedt de gelegenheid om op een bijzondere manier andere mensen te ontmoeten.

De zomereditie van de Verhalentafel start op donderdagmiddag 4 juli van 14.00 - 16.00 uur in het besloten leslokaal in de Bibliotheek Oostland, vestiging Berkel en Rodenrijs. Er zijn acht wekelijkse bijeenkomsten tot en met 29 augustus. Iedere week staat een ander onderwerp centraal. Het kan bijvoorbeeld gaan over de school van vroeger, het werk dat de deelnemers vroeger deden, het familieleven, vriendschappen, hobby’s of reizen. De verhalen kunnen worden geïllustreerd met een meegebracht voorwerp, een gedicht of een andere korte tekst. Hierdoor komen allerlei herinneringen naar boven, die misschien al bijna vergeten waren.

De deelnemers zijn natuurlijk vrij om te bepalen wat ze wel of niet met anderen delen. Plezierige, fijne, ontroerende, vrolijke momenten van het leven, maar misschien soms ook de minder fijne of zelfs verdrietige momenten. Iedereen wordt gevraagd om zonder onderbreking naar elkaar te luisteren en de vertelde verhalen blijven binnen de groep en worden niet naar buiten toe met anderen gedeeld. Elk verhaal is waardevol. Het met elkaar delen van verhalen zorgt voor verdieping van het contact, het gaat over meer dan alleen ‘koetjes en kalfjes’. Gedeelde verhalen over levenservaringen zorgen voor verbinding tussen de deelnemers.

De Verhalentafel wordt geleid door Nelleke van Eck, werkzaam bij de Bibliotheek Oostland. Zij volgde afgelopen winter een training in het organiseren en begeleiden van verhalengroepen bij de Stichting Platform Levensverhalen. U kunt zich voor deelname aan de Verhalentafel bij haar aanmelden via de e-mail n.vaneck@biblotheekoostland.nl. Ook als u meer over de zomereditie van de Verhalentafel wilt weten, kunt u met haar contact opnemen. Ze werkt op dinsdag en donderdag en is op die dagen het best bereikbaar op nummer 015-3694430 of via de e-mail.

Bibliotheek Oostland

15 augustus 2019

14:00 - 16:00

Nieuwstraat 25

Berkel en Rodenrijs

Gratis toegang