Nieuws aanmelden

Laatste nieuws

Evenement aanmelden

Kalender

Vertelavond met Pauline Seebregts, Hans van Woerkom en Onno van Tongeren

Op donderdagavond 16 mei vertellen Pauline Seebregts en Hans van Woerkom om en om verhalen. Pauline Seebregts neemt je mee in de wereld van de beelden. Ze vertelt meer dan een verhaal... ze wórdt het verhaal.

Pauline was Vertelambassadeur van Nederland en België, een topvertelster. Zij weet haar publiek te raken en de spanning van haar verhaal op te bouwen. Haar eerste verhaal gaat over de oude en beroemde meesterschilder Wang Po. Op onnavolgbare wijze legt hij de werkelijkheid vast. De keizer is ontgoocheld over die werkelijkheid en laat Wang Po naar zijn paleis toe komen. Ook vertelt Pauline het waargebeurde en ontroerende verhaal van ‘Sadako’. Zij is ziek en het ziet er niet goed uit. Gelukkig heeft haar vriendinnetje Mashiro een idee hoe Sadako kan genezen. 

Hans van Woerkom vertelt het Russische verhaal ‘De Vuurbloem’. De oude en vrekkige molenaar van Petrozadovsk heeft een mooie dochter: Wassilissa. Igor, een brutale boerenzoon, wil met haar trouwen, maar ze is stapelverliefd op Pjotr, een straatarme dorpsherder. Om te beslissen wie er met zijn dochter mag trouwen, bedenkt de oude molenaar een levensgevaarlijke uitdaging. Na de pauze volgt het Chinese verhaal ‘De Kraanvogel’. Zoals altijd zorgt Onno van Tongeren op verrassende wijze voor de muzikale omlijsting.

Pauline en Hans vertellen hun verhalen op donderdag 16 mei, inloop 19.30 uur, start 20.00 uur bij de Bibliotheek Oostland in Berkel en Rodenrijs.
Kosten: € 7,50.
Aanmelden via info@hansvanwoerkom.nl of 010-5120667. 
Van harte welkom!

Bibliotheek Oostland

16 mei 2019

20:00 - 22:00

Nieuwstraat 25

Berkel en Rodenrijs

€ 7,50 (Aanmelden via info@hansvanwoerkom.nl of 010-5120667)